Copii cu autism

FORUM INFORMATIONAL PENTRU RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM
 
AcasaAcasa  PortalPortal  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 IMPORTANT-PETITIE

In jos 
AutorMesaj
alinutzaMesaje : 241
Data nasterii : 12/01/1972
Data de inscriere : 04/08/2010
Varsta : 46
Localizare : PLOIESTI

MesajSubiect: IMPORTANT-PETITIE   Mier 24 Aug 2011 - 10:10

Petitie: "Petitie pentru modificarea Legii Nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap"
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
maria

avatar

Mesaje : 252
Data nasterii : 04/09/1970
Data de inscriere : 09/05/2011
Varsta : 47
Localizare : TG NEAMT

MesajSubiect: Re: IMPORTANT-PETITIE   Mier 2 Noi 2011 - 9:21


Carmen Gherca
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
maria

avatar

Mesaje : 252
Data nasterii : 04/09/1970
Data de inscriere : 09/05/2011
Varsta : 47
Localizare : TG NEAMT

MesajSubiect: Re: IMPORTANT-PETITIE   Joi 3 Noi 2011 - 12:24Elena Mitrea
MULTUMESC CELOR CCA.70 DE PARTICIPANTI LA DEZBATERE.MULTUMESC MANUELEI HARABOR CARE A FOST ALATURI DE NOI SI CARE SI-A DECLARAT IMPLICAREA IN DEMERSURILE URMATOARE.

Wall Photos
Elena Mitrea (PSD): Legea 151 care protejeaza persoanele cu TSA este inaplicabila

Situaţia persoanelor care suferă de autism este departe de a fi rezolvată la un nivel corespunzător în România, a declarat, marţi, la Parlament, senatorul Elena Mitrea în cadrul dezbaterii "Autismul există - O mână întinsă celor care pot fi salvaţi".
Senatorul social-democrat a punctat în cuvântul său faptul că de un an de zile normele de aplicare ale legii privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist (TSA) şi cu tulburări de sănătate mintală asociate (Legea 151/2011) nu sunt aprobate la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Aplicarea legii ar oferi, între altele, posibilitatea decontării către medicii de familie de către CNAS a serviciilor de screening precoce a TSA.
Importanţa acestui tip de investigaţie, bazată pe un chestionar specific care cuprinde 10 întrebări, ar conduce la diagnosticarea şi tratarea corespunzătoare de la vârste fragede a copiilor depistaţi cu tulburări din spectrul autist, în condiţiile în care, la ora actuală, în România, una din 110 naşteri este cu TSA, potrivit datelor prezentate de profesor dr. Iuliana Dobrescu de la Clinica de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din cadrul Spitalului " Prof.dr.Alexandru Obregia". "Identificarea precoce ar însemna vindecarea lor", a subliniat Iuliana Dobrescu.
În privinţa acestui aspect, reprezentantul CNAS la dezbatere a afirmat că bugetul Casei permite doar decontarea acelor servicii medicale cuprinse în normele la contractul cadru.
"Nu putem deconta decât serviciile care sunt prevăzute în normele la contractul cadru", a declarat reprezentantul CNAS la dezbatere, Cristina Şiclovan. Ea a adăugat că Parlamentul ar trebui solicitat în sensul de a aproba majorarea procentului din PIB alocat Sănătăţii.
În cadrul dezbaterii, senatorul Elena Mitrea a mai anunţat că va propune modificarea Legii 151 în sensul introducerii în cuprinsul acestui act normativ a unui termen limită de 60 de zile pentru încheiere protocoalelor de colaborare între ministerele Sănătăţii, Educaţiei şi Muncii, care să permită crearea unor echipe de lucru multidisciplinare pe problematica TSA.
Reprezentantul Romanian Angel Appel (RAA), Adelaide Tarpan, a prezentat în cadrul aceluiaşi eveniment o primă formă a Strategiei Naţionale pentru Integarea Socială şi Profesională a Persoanelor cu TSA, document a cărui elaborare se realizează în baza unei finanţări europene în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
În preambulul prezentării principalelor direcţii de acţiune ale Strategiei, Angela Tarpan a enumerat o serie de date rezultate în urma campaniilor derulate în 2008 - 2009 de RAA în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Direcţia Generală de Protecţia Copilului.
Astfel, se urmăreşte formarea în domeniu a unui număr de cel puţin 1.200 de medici de familie şi psihiatri, formarea la nivel de principii de bază în intervenţii terapeutice pentru persoane care suferă de tulburări din spectrul autist a peste 580 de psihologi şi psihopedagogi în întreaga ţară, 293 dintre aceştia parcurgând cursurile de formare.
Totodată, potrivit proiectului, începând din luna februarie a anului viitor în ţară ar urma să fie deschise 40 de centre de consiliere şi asistenţă pentru persoanele cu TSA în parteneriat public-privat cu Direcţiile pentru protecţia copilului din ţară.
"În cadrul acestor centre peste 2.000 de persoane cu TSA pot primi informaţii, consiliere şi chiar intervenţii terapeutice pentru recuperare", a precizat Angela Tarpan.
Ea a mai precizat că proiectul îşi propune şi creşterea gradului de informare a opiniei publice în scopul creşterii gradului de acceptare a persoanelor cu TSA.
Documentul a avut la bază un studiu care a luat în calcul situaţia actuală a persoanelor cu TSA, prioritizarea nevoilor acestora, un plan de acţiuni cu măsuri concrete pe următorii cinci ani, instituţiile care trebuie implicate, un plan de monitorizare şi bugetul de implementare a Strategiei.
Studiul Romania Angel Appel s-a realizat prin intervievarea unui număr de 1.063 de persoane cu vârste cuprinse între 11- 65 de ani, printre care s-au numărat 141 de medici de familie şi 21 de părinţi.
Cele şapte obiective principale ale Strategiei sunt: crearea unui cadru instituţional cu personal specializat în domeniul tulburărilor din spectrul autist, dezvoltarea şi întărirea serviciilor de diagnosticare a persoanelor cu TSA, asigurarea accesului la educaţie adaptată la nevoile copiilor şi tinerilor cu TSA, asigurarea accesului la formarea profesională şi acces pe piaţa muncii pentru adulţii cu TSA, modernizarea serviciilor de suport pentru integrare socială a persoanelor cu autism, precum şi creşterea gradului de integrare socială a acestora.
La manifestare au mai participat reprezentanţi ai mai multor ONG-uri cu activitate în domeniu, specialişti în autism infantil, medici specialişti, medici de familie, medici pediatri, psihologi, psihoterapeuţi, educatori, psihopedagogi specializaţi, logopezi, asistenţi sociali, kinetoterapeuţi, consilieri psihologici, psihiatrii, asociaţii de părinţi care au copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, reprezentanţi ai ministerului Educaţiei, CNAS şi ai Direcţiilor generale de protecţie a copilului din mai multe judeţe, printre care Constanţa şi Bacău.
Sus In jos
camel

avatar

Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

MesajSubiect: Re: IMPORTANT-PETITIE   Mier 14 Noi 2012 - 2:14

Părinții copiilor cu autism înaintează Primului Ministru o petiție prin care cer statului să susțină persoanele cu autism
Aproximativ 3000 de persoane semnează petiția „Cerem statului să susțină persoanele cu autism, pentru a deveni adulți independenți și activi în societate”

Joi, 15 noiembrie, ora 11:00, reprezentanții Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist depun petiția „Cerem statului să susțină persoanele cu autism, pentru a deveni adulți independenți și activi în societate” însoțită de aproape 3.000 de semnături ale susținătorilor, la cabinetul Primului Ministru, Victor Ponta și au solicitat și o întâlnire cu acesta.

Petiția și copii ale semnăturilor vor fi depuse în aceeași zi la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice.
Petiția și cererile ei pot fi găsite online la adresa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Incidenţa tulburărilor din spectrul autismului a crescut in mod alarmant. Conform statisticilor internaţionale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologică severă, care afectează comunicarea, relaţionarea şi integrarea senzorială a individului. Fără intervenţie, riscul este ca acea persoană să rămână izolată toată viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.
„Solicităm Primului Ministru și reprezentanţilor administraţiei publice centrale să se implice activ în sprijinul persoanelor cu autism. Fondurile pe care le –ar folosi România pentru asistarea socială a unei persoane cu autism de-a lungul vieții, prin plata unui asistent/însoțitor personal și apoi a unui personal plătit într-un centru special pentru adulți cu handicap sunt mult mai mari decât cele care ar fi folosite în primii săi ani de viață pentru servicii specializate. Prin susținerea serviciilor de intervenție, coordonate de psihopedagogi specializați, autoritățile ajută copilul cu autism să devină un adult independent, să aibă un loc de muncă, deci îl ajută sa devină contribuabil, nu asistat” a declarat Andreea Sorescu, părinte de copil cu autism, Președinte al F.E.D.R.A.
Această petiție este inițiată cu sprijinul Știrilor Kanal D în cadrul campaniei sociale “Ajută un copil cu autism să meargă la școală!”.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
maria

avatar

Mesaje : 252
Data nasterii : 04/09/1970
Data de inscriere : 09/05/2011
Varsta : 47
Localizare : TG NEAMT

MesajSubiect: Re: IMPORTANT-PETITIE   Joi 15 Noi 2012 - 12:43

Primul Ministru al României nu s-a întâlnit astăzi cu delegația FEDRA
ONG-urile sunt îngrijorate cu privire la perspectiva preocupărilor statului în privința incluziunii persoanelor cu autism

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) a depus astăzi, 15 noiembrie, la...4 ministere (Ministerul Muncii, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Funanțelor) și la Guvernul României, petiția “Cerem statului să susțină persoanele cu autism, pentru a deveni adulți independenți și activi în societate”, susținută de semnăturile a peste 3000 de persoane.
Pentru ca acest gest să fie urmat de asumarea unor acțiuni concrete, FEDRA a solicitat, în urmă cu câteva zile, ca la depunerea petiției, o delegație a federației să aibă o întrevedere cu Primul Ministru al României, cu care să discute referitor la organizarea unui grup de lucru interministerial pentru sprijinirea, prin măsuri adecvate și monitorizarea respectării legislației, incluziunea persoanelor cu autism în societate.
Deși depunerea petiției și întâlnirea au fost anunțate din timp, delegația FEDRA a avut surpriza ca la Guvern să nu aibă loc întâlnirea cu Primul Ministru sau un reprezentant al acestuia.
Reamintim că, odată cu depunerea petiției, FEDRA îi solicită Primului Ministru al României să dispună constituirea unui grup de lucru format din reprezentanți ai celor 4 ministere susmenționate care, sub coordonarea domniei-sale, să monitorizeze respectarea legislației românești și internaționale ce susține incluziunea persoanelor cu dizabilități, asigurarea unei educații gratuite și potrivite pentru fiecare individ și, unde este cazul, să pună bazele cadrului legislativ necesar derulării serviciilor susținute și individualizate pentru persoanele cu autism.
Punctual, pentru următoarea perioadă, cerem:
- elaborarea și adoptarea, în următoarele 6 luni, a normelor pentru legea 151 privind privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, norme în lucru încă din 2010;
- adoptarea, în următoarele 6 luni, a Strategiei Naționale pentru Integrarea Socială și Profesională a Persoanelor cu TSA și aplicarea măsurilor incluse în aceasta, document realizat prin consultare și finalizat în 2012;
- modificarea ordinelor comune ale MMFPS/MS de încadrare în grad de handicap pentru copii și adulți și a metodologiei de aplicare a acestora până la sfârșitul anului 2012;
- modificarea contractului cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate 2013 – 2014 și a normelor de aplicare a acestuia pentru includerea programului de screening necesar diagnosticării precoce a TSA și decontarea terapiei individuale necesare recuperării funcționalității pentru persoanele cu TSA;
- evaluarea modului de implementare a Legii Educației Naționale și organizarea sistemului de învățământ, astfel încât copiii și tineri cu autism să beneficieze de educație, cu sprijin specializat, individualizat și adecvat în învățământul de masă.

“În condițiile în care domnul Ponta nu a s-a arătat disponibil pentru a discuta cu noi astăzi, nu știm exact ce se va întâmpla cu solicitările noastre exprimate prin petiția semnată de 3000 de oameni. Ar fi trist să trebuiască să aducem cu noi copii cu autism din întreaga țara, pentru a fi luați în seamă și primiți de Primul Ministru.” – Andreea Sorescu, Președinte FEDRA.

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist își exprimă speranța că demersul de astăzi, prin care 3000 de semnatari ai petiției cu titlul “Cerem statului să susțină persoanele cu autism, pentru a deveni adulți independenți și activi în societate” solicită, alături de ONG-uri, implicare și măsuri din partea statului român, să se traducă în acțiuni concrete și așteaptă reacție și răspuns din partea Primului Ministru al României.See More
Share
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: IMPORTANT-PETITIE   

Sus In jos
 
IMPORTANT-PETITIE
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Copii cu autism  :: Help !...Autism. :: Legi ,Proiecte,Petitii.-
Mergi direct la: